Het volgen van deze top tien tips voor creditcardgebruik kan u een fortuin besparen

Post in Gebruik creditcard

Creditcardgebruik is een tweesnijdend zwaard

Creditcards zijn zeker een handige methode om de betaling van goederen en diensten uit te stellen, maar aangezien de rekening uiteindelijk moet worden betaald, moeten consumenten de creditcard op de meest kosteneffectieve manier gebruiken.

Als u de financiële stress en spanning wilt vermijden die gepaard gaat met de opeenstapeling van buitensporige creditcardschulden, bekijk dan deze top tien lijst met creditcardtips.

Tip # 1: Ga langzaam.

Ongeacht de hoeveelheid koopkracht die u heeft verworven met een kredietlijn, u moet erkennen dat elk soort krediet in feite een lening is die moet worden terugbetaald, bijna altijd met rente. Hoe langer het duurt om dit type lening terug te betalen, hoe meer rente u uiteindelijk gaat betalen. U mag alleen het krediet gebruiken dat u echt nodig heeft en dat u zich kunt veroorloven om terug te betalen.

Tip # 2: Gebruik eerst uw kredietlimiet met de laagste rente.

Als u niet elke maand het saldo op uw creditcards betaalt, wilt u de kaart met de laagste rente gebruiken. Lagere rente betekent lagere betalingen en mindergeld betaald aan de schuldeiser. Wilt u mastercard informatie vinden of een visa credit card aanvragen. Dat kunt u gemakkelijk online doen.

Tip # 3: Bekijk altijd een creditcardovereenkomst – vooral de kleine lettertjes.

Onthoud dat de kleine lettertjes niet belachelijk klein zijn omdat de schuldeiser geld op papier wil besparen. Vaak bevat de kleine lettertjes algemene voorwaarden die een aanzienlijke impact op uw account kunnen hebben. Sommige creditcardmaatschappijen begraven bijvoorbeeld het feit dat ze hun voorwaarden en bepalingen, inclusief rentetarieven en vergoedingen, met een opzegtermijn van slechts vijftien dagen kunnen wijzigen.

Mogelijk wilt u dit type bedrijf vermijden, maar u kunt dit alleen doen als u de voorwaarden zorgvuldig doorneemt voordat u de kredietovereenkomst ondertekent.

Tip # 4: Als je het je kunt veroorloven om je creditcards te betalen, doe het dan!

Als u met uw maandbudget het saldo van uw creditcard of het grootste deel ervan kunt betalen, moet u dit een gewoonte maken. Vergeet niet dat de minimale maandelijkse betalingen zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat u gedurende de langst mogelijke periode de meeste rente betaalt.

Tip # 5: sla geen betalingen over.

Als u een of meer betalingen overslaat, heeft dit een negatief effect op uw kredietrapport. Bovendien kan uw creditcardmaatschappij u extra kosten in rekening brengen en mogelijk uw rentetarief verhogen.