Hoe een serieuze relatie te vinden bij dating boven de 50, volgens therapeuten

Post in Tips voor dating

 

Van online dating tot het omgaan met afwijzing, hier is wat u in gedachten moet houden wanneer u op zoek bent naar die ene.

Daten op elke leeftijd kan ontmoedigend zijn, maar als je een tijdje uit het spel bent geweest, kan het bijzonder intimiderend aanvoelen. Het goede nieuws is dat als je eenmaal over je eerste eerste date-kriebels heen bent, het ontmoeten van nieuwe mensen een hoop plezier kan zijn en een geweldige kans om iemand te vinden die een ongelooflijke toevoeging aan je leven zou kunnen zijn.

Bovendien, als je 20 of 30 jaar niet in de datingscene bent geweest, zul je je realiseren dat er veel is veranderd. Gedrag zoals ‘ghosting’ (een relatie met iemand beëindigen door de communicatie zonder uitleg af te sluiten) en ‘breadcrumbing’ (iemand voldoende berichten sturen om hem geïnteresseerd te houden, maar niet genoeg om betrokken te zijn), maakt deel uit van de nieuwe norm. “Dit gedrag bestaat al heel lang, maar lang niet in de mate waarin het nu is”, zegt Deb Laino, DHS, een in Delaware gevestigde relatietherapeut en gecertificeerde seksuele voorlichter.

Dus hoe kun je het beste door al deze veranderingen navigeren zodra je het datingspel opnieuw betreedt? Hier zijn tips om in gedachten te houden als je ouder bent dan 50.

Overwin uw probleem met online dating. Het is 2020!

Mensen online ontmoeten is waarschijnlijk de grootste verandering sinds de laatste keer dat u uitging. Maar voor de meeste mensen ouder dan 50 is ‘online daten waar het is’, zegt Schwartz, die aanbeveelt sites te gebruiken waarvoor gebruikers moeten betalen. “Dat betekent dat het bedrijf zijn creditcard heeft, en als ze op een of andere manier een slechte acteur zijn, kun je het aan het bedrijf vertellen en ze kunnen ze van de site blokkeren “, legt ze uit. Alain beveelt sites aan zoals 50plusmatch en ematching.

Maar geef traditionele tactieken niet helemaal op

Hoewel online dating de go-to is geworden voor de meeste singles, is het nog steeds belangrijk om niet al je eieren in één mand te doen. “Er moet een rotatie plaatsvinden van online en persoonlijke ontmoetingen”, zegt Laino. ‘Ik denk nooit dat het een goed idee is om gewoon op één plek rond te hangen.’

Internaliseer “de ananas theorie”

Als je al een tijdje geen afwijzing van dating hebt meegemaakt, kan dit op zijn best ontmoedigend zijn en in het slechtste geval pijnlijk. De sleutel hier is om de afwijzing niet persoonlijk te nemen, omdat het hoogstwaarschijnlijk niets met jou te maken heeft.