Hoe te onderhandelen voor een gebruikte auto

Post in Een auto gebruikt kopen

Koop auto’s die minstens twee jaar oud zijn. Waarom twee jaar oud? Welnu, ze zijn nieuw genoeg dat ze er nog steeds mooi uitzien en waarschijnlijk niet veel problemen hebben. Maar belangrijker is dat de groothandelswaarde van een nieuwe auto na twee jaar tussen de 45 en 55 procent van de oorspronkelijke stickerprijs daalt. Wat een koopje!

Lees het jaarlijkse autoprobleem van Consumer Reports. Het jaarlijkse autoprobleem van Consumer Reports verschijnt elk jaar in april en heeft een gedeelte over gebruikte auto’s dat u informatie geeft zoals lijsten met de meest betrouwbare en minst betrouwbare gebruikte auto’s en de frequentie van reparaties van de afgelopen modeljaren. Deze informatie kan u helpen bij het maken van een lijst met gebruikte auto’s die u wilt uitchecken.

Kenteken checken gebruikte auto kopen kan geld opleveren

Verkrijg de grote waarde. Als u eenmaal een lijst met mogelijke gebruikte auto’s heeft, kunt u een idee krijgen van hoeveel ze in het algemeen kosten door de RDW kenteken checken. Dat kun je bij www.kentekencheck.net. Vertrouw niet alleen op de websiteversies van deze waardegidsen. De websites geven u niet de groothandelsprijs van een auto, maar alleen de winkelwaarde. De groothandelsprijs is wat dealers gebruiken om te bepalen hoeveel ze voor een auto moeten betalen. Na het betalen van de groothandelsprijs verhogen dealers de prijs voor detailhandel. U wilt de gebruikte auto zo dicht mogelijk bij de groothandelsprijs kopen.

 

Neem deze waarden echter niet te letterlijk. De waarden in de Blue Book of Official Used Car Guide geven niet de specifieke situatie in uw specifieke markt weer. Uw stad kan bijvoorbeeld een overvloed aan Astro-minibusjes hebben (waarom koopt u een Astro-minibus?), Dus de prijs daarvan zal lager zijn dan de blauwe boekwaarde. Dus je moet …

 

Verfijn uw schatting. Ontdek wat de geldende prijs is voor de auto’s die u in uw regio wilt hebben. Bekijk autotrader.com voor prijzen in uw regio.