Op dit moment gaat het alleen nog maar over bitcoin en andere crypto’s maar is deze aandacht terecht en moet je investeren in crypto?

Post in biflatie en betaalbaarheid

De Bitcoin is een cryptocurrency die de afgelopen jaren veel media-aandacht heeft gekregen en nog steeds krijgt. Bitcoin werd in 2009 opgericht door een anonieme groep of individu, die het pseudoniem Satoshi Nakamoto gebruikte, naar wie de kleinste eenheid van de Bitcoin-valuta is vernoemd. Het is de eerste en misschien wel de meest bekende cryptocentrische valuta. Oorspronkelijk was de Bitcoin alleen interessant voor de internetelite, maar heeft de laatste jaren een grotere aantrekkingskracht gekregen en dwingt het respect af op het gebied van de vreemde valuta.

Hoe werkt de Bitcoin?

De fijnere details van de werking van de Bitcoin kunnen lastig te vatten zijn, omdat het niet onder centrale controle staat zoals een conventionele valuta, maar elke transactie wordt collectief goedgekeurd door een netwerk van gebruikers. Er zijn geen munten en geen biljetten, geen edelmetaal in een kluis, maar de Bitcoin-voorraad is eindig, het zal stoppen bij 21 miljoen. Elke 10 minuten worden er 25 Bitcoins gevonden door Bitcoin-“mijnwerkers”, en elke 4 jaar zal het aantal vrijgegeven Bitcoins gehalveerd worden tot de limiet is bereikt. Dit betekent dat er na 2140 geen Bitcoins meer vrijkomen.

Waarom heb ik Bitcoin-nieuws nodig?

De prijs is historisch gezien erg volatiel, met aanzienlijke pieken en dalen met tussenpozen. Onlangs is de prijs van een Bitcoin in slechts twee maanden tijd meer dan 10 keer zo hoog geworden. In 2013 werden verschillende Bitcoin-miljonairs in één nacht gemaakt toen de waarde van hun Bitcoin-portemonnee drastisch toenam. Als u al wat bitcoins in uw digitale portemonnee heeft, of u denkt eraan om een teen in het water te dompelen, dan moet u echt op de hoogte blijven van het Bitcoin-nieuws. De handel in Bitcoin is een steeds populairder alternatief of add-on voor de conventionele handel in vreemde valuta, en groeit in ondersteuning naarmate meer brokers de sprong wagen met het gebruik van tools zoals Bitcoin prime.

Hoe kan ik precies bitcoin nieuws vinden? Een aantal tips en tricks

Ondanks de geleidelijk dalende snelheid van de ontdekking van Bitcoin, blijft de belangstelling voor Bitcoin-nieuws bestaan. Er is een reële en constante vraag naar tot op de minuut betrouwbare informatie over de waarde ervan. Bitcoin heeft onlangs een sterke goedkeuring gekregen van PayPal, wat het vertrouwen in haar geloofwaardigheid als een betrouwbaar alternatief voor conventionele bankpas- of contante transacties op het internet en in de winkelstraten zeker zal versterken. Dit kan de critici van Bitcoin, die beweren dat het systeem gebruikt werd om transacties goed te keuren of te valideren, Blockchain genoemd, en dat het onveilig en kwetsbaar is voor aanvallen van hackers, enigszins sussen.